15.11.2023 г., 6:51 ч.

Автопортрет с НЛО 

  Поезия
384 5 6

АВТОПОРТРЕТ С НЛО

 

... това си го мечтаех от години! –

додето пийвам чаша-две мерло,

събрах на двора стари ламарини

и си сковах прекрасно НЛО! –

 

вместо гориво – водка от меласа

в резервоара снощи му налях,

ако ме зърнат спецовете в НАСА,

току-виж съм изял гора пердах! –

 

един скафандър купих си на старо,

че да не пукна в Космоса от студ,

за този мой космически "Икарус"

написа днеска даже вестник "Труд",

 

двигател – чисто нов, му изработих

от частите на моя стар "Москвич",

космическият кораб стана готин,

и полетях със него като пич! –

 

Галактиките в чудо се видяха,

Меркурий, Марс, Венера и Сатурн

посрещаха ме като родна стряха! –

и цялата Вселена взех на щурм,

 

пресичах Времена, в които вече

отдавна спряха всички да летят! –

бях просто извънземното човече,

дошло да ви обича като брат.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??