АВТОПОРТРЕТ С НЛО
... това си го мечтаех от години! –
додето пийвам чаша-две мерло,
събрах на двора стари ламарини
и си сковах прекрасно НЛО! –
вместо гориво – водка от меласа
в резервоара снощи му налях,
ако ме зърнат спецовете в НАСА,
току-виж съм изял гора пердах! –
един скафандър купих си на старо,
че да не пукна в Космоса от студ,
за този мой космически "Икарус"
написа днеска даже вестник "Труд",
двигател – чисто нов, му изработих
от частите на моя стар "Москвич",
космическият кораб стана готин,
и полетях със него като пич! –
Галактиките в чудо се видяха,
Меркурий, Марс, Венера и Сатурн
посрещаха ме като родна стряха! –
и цялата Вселена взех на щурм,
пресичах Времена, в които вече
отдавна спряха всички да летят! –
бях просто извънземното човече,
дошло да ви обича като брат.
© Валери Станков Todos los derechos reservados