29.09.2020 г., 17:41 ч.

"Автостоп" продължение 

  Поезия » Хумористична
436 2 9

Кака Гана с бай ти Ганя

 

Кака Гана рано стана

и овцете издои,

сетне за вода отиде,

кравата да напои.

 

С китка росна, с нос червен

я причака на гераня,

стария ербап ерген,

пияндето- бай ти Ганя.

 

Па се сепна кака Гана.

-Ей, мискин, що дириш тука?

-Че́кам за водица Гано,

да изгоним махмурлука.

 

Ме́нците да ти напием,

те ти китка, за кадем,

о́чи, гла́ва да измием,

па до́ма да те отведем.

 

-Я се виж бе, дърт миндил!

/рече Гана заядливо/

Ем брадясал, ем си пил,

и калпакът ти на криво.

 

Язе нечем мъж таков,

тизе ич ми се не нравиш,

с тебе к,ва че е любов,

и  де́ца те мързи  да правиш.

 

-Калпакът може  да е крив,

но с последната банкнота,

както съм си мързелив,

лупнах Гано, аз джакпота.

 

Че те водим у Виена,

че ти купим нов сукман

и че ти завиди Пена,

и целото село таман.

 

Замисли́ се кака Гана.

Я го гледай тоз серсем?

Да взема па да му пристана,

не е толко лош съвсем.

 

В село о́ро се изви...

 

Сватба като за богати.

Три недели яли – пили,

а коги да се разпла́ти,

и  парите му свършили.

 

Весо: 28.09.2020г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??