Аз
Аз съм скапан, проклет и инат,
недовиждам човешките болки.
И съм охра в сивия цвят.
Няма да бъдеш с мене благàта.
Аз съм кротък, невидим и прям,
ненавиждам нечии забежки.
И съм сивото в тих океан.
Няма да имаш новите дрешки.
Аз обичам, мразя, прощавам,
и зазиждам старите тухли.
Ти ела. Аз на халост гощавм
неродените пясъчни кули.
© Хари Спасов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »