Jan 1, 2024, 5:08 AM  

Аз 

  Poetry
179 1 2

Аз

 

Аз съм скапан, проклет и инат,

недовиждам човешките болки.

И съм охра в сивия цвят.

Няма да бъдеш с мене благàта.

 

Аз съм кротък, невидим и прям,

ненавиждам нечии забежки.

И съм сивото в тих океан.

Няма да имаш новите дрешки.

 

Аз обичам, мразя, прощавам,

и зазиждам старите тухли.

Ти ела. Аз на халост гощавм

неродените пясъчни кули. 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??