28.07.2013 г., 15:56 ч.  

Аз искам 

  Поезия » Хумористична
451 0 0

 

Бих искал

Бих искал аз да съм велик!
И  всички да ме сочат с пръст...
Но аз съм само ученик
и не надскачам своя ръст.

Бих искал хората да водя,
а не да кретам най-отзад.
Във "ловните поля"  да бродя
и винаги да бъда млад!

Бих искал винаги да съм отпред,
да съм от всички най-красив!
Делата ми да нямат чет...
И сто години да съм жив!

Не само искам да съм млад,
а да пращя от мъжки сили...
Да имам най-красив палат
и бурите да са ми мили!

Да стана най-велик поет!
Да пиша... и да съм безспорен!
Как мразя този свят проклет,
във който с всички съм затворен...

О, аз съм пълен със мечти!
А пък  това е  моят блян!...
За откачалка ли ме смяташ ти?!
Или че съм... и аз без свян...


  05.11.2011 г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??