16.04.2024 г., 10:59 ч.

Аз искам да те помня все така 

  Поезия » Любовна
103 1 2

Аз искам да те помня все така.

Часовникът, обаче, ми тиктака...

Бих искал да целуна ти ръка

качиш ли се във Карлово на влака.

 

За мене си неотразима,

дори без кенчето надигнал.

Закачка някаква ще има-

май до Нирвана съм достигнал.

 

Стрелочникът вежливо кима

и аз нали съм джентълмен,

му махам, сякаш сме ний трима,

а съм самотен в този ден.

 

На запад ти навярно отпътуваш,

на изток ще се изнеса.

Със мене, знам ще пофлиртуваш,

все някак ще го понеса.

 

Да пиша стихове умея,

ала ще махна ти с ръка.

Да, Дебелянов съм – не смея,

но, искам да те помня все така!

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??