17.05.2024 г., 20:58 ч.

Аз искам всеки ден да бъде петък 

  Поезия » Любовна
119 2 2

АЗ ИСКАМ ВСЕКИ ДЕН ДА БЪДЕ ПЕТЪК

 

… мечтая си понявга да е петък – и в събота да бъдеш моя ти! –

да ми сработи призори късметът – душата ми над теб да полети,

да те прегърна – и да те целуна? – един, почти измислен, Поаро,

да те почерпя баничка тригуна и чаша сок в отсрещното бистро,

косиците ти с дъх да ветролейна с мелтемите на есенния плаж,

 

след твоята милунка ненадейна да си река сполай ти, Отче наш!

Да ти река, че няма по-красива от теб, прекрасна, утринна Жена,

единствената моя перспектива е да съм твой! – за вечни Времена.

В орлячето ми утринни звезди за теб ще пея в следващите ери! –

Жена, която в мене възроди във стих един космически Валери.

 

17 май 2024 г.

гр. Варна, 19, 50 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??