26.09.2019 г., 1:43 ч.

Аз крача по земята ти, Българийо+6 

  Поезия » Друга
307 0 1

Аз крача по земята ти, Българийо,

свещената българска земя,

напоена от кръвта на героите,

загинали за твоята свобода.

Аз коленича преклонно

пред тебе майчице, Българийо,

поругавана толкоз векове,

дори и днес - изстрадала, разкъсана,

осиротяла без твоите

прокудени дъщери и синове.

Но зная българския род не ще загине,

колкото и да им се иска

на сили чужди, зли България

и българския род да затрият.

Аз зная Бог това не ще го позволи.

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И ние сме България!
Предложения
: ??:??