19.06.2019 г., 20:22 ч.

Аз, морето и нощта... 

  Поезия » Пейзажна
326 1 0

Аз, морето и нощта...

 

Нощта подгони вечерта

и сляха се вода и бряг,

прибоя с бялата черта

изчезна в падащия мрак...

 

Чернее сляпото небе

и блъскат се вълна с вълна

със Вятърът съм насамѐ

изгубен в нощната мъгла...

 

Тревожно взирам се напред:

мъртвило, мрак и пустота

и няма бряг, вода навред...

 

– Жестока, дива красота!...

 

И трябва ми една звезда,

от всичките една понѐ

без нея все вода, вода

и хоризонти от небе...

 

Но кой да ми покаже, кой

как Времето да върна пак

обратно в тихият прибой

на топлият и южен бряг,

 

където влюбена жена

с изящна смугла красота

и с дрехи само от цветя

гореща страст ми обеща!...

 

* * * *

... А в самотата подивял

понякога съзирам фар,

подгонвам го обезумял –

о нека е мираж макар!...

 

... но той изчезва точно тъй

и както се е появил,

и пак: вода, мечта за бряг

и Вятър из нощта завил...

 

 

18.04.2010.; Едно време в Индийски океан

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??