13.02.2013 г., 22:16 ч.

Аз не знам да обичам на дребно 

  Поезия » Любовна
1068 0 21

Аз не знам да обичам на дребно

 

 

 

Аз не знам да обичам на дребно.
Цял живот се раздавам. По много.
В шепа крия сълзи непотребни,
щом с усмивка да стопля не мога.

 

И не знам как се моли за милост,
как се пада болезнено ничком.
Щом веднъж съм пред враг се разкрила,
ще се боря - една срещу всички.

 

Що ли значи сънлива умора?
Колко скучни са дните лъжливи...
Изправете се, бийте се, хора,
и в борбата бъдете щастливи!

 

Май не свикнах напълно да губя
и главата си мълком да свеждам.
И когато отново се влюбя,
към звездите аз пак ще поглеждам...

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??