7.08.2008 г., 10:59 ч.

Аз не зная друго славно чудо 

  Поезия » Пейзажна
546 0 4

 

Аз не зная друго славно чудо,

между хилядите чудеса,

като тези грейнали, безкрайни,

средногорски ведри небеса!

 

Литнали далеч зад хоризонта,

мамят те възторжения взор,

и от тях нахлува във душата

чувството за волност и простор!

 

Точно преди тридесет години

пак съм бил по същите места.

Помня ги - овощните градини,

помня и безкрайните лозя!

 

Чудно  прелестна и плодородна,

оплодотворена от труда -

аз така в сърцето си те помня -

моя свидна българска земя!

 

Радостен бях пак да се завърна,

да те зърна пак, ала сега

в мене, като смок, се настанява  

и една потискаща тъга!

 

Пак са лъчезарни и прекрасни,

и безбрежни твойте небеса,

само ти във тръни си обрасла -

моя свидна, българска земя!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??