20.01.2010 г., 13:15 ч.

Аз пазя любовта 

  Поезия » Любовна
748 0 1

Аз пазя любовта

 

Сърцето си за теб превърнах в клада,

душата си в олтар за Богове,

но кой ще може да ме изповяда

и да прости за всичките ми грехове!?

 

Но колкото и грешна да съм, зная,

на теб единствено не измених,

дори когато виждаше се края,

аз тази обич свята съхраних.

 

Не се съмнявай ти във верността ми,

не се съмнявай в моите слова!

За теб аз пазя цяла любовта си,

макар че всичко друго изгоря!

 

И от пожара нищо не остана,

вятърът разнесе пепелта,

горчилката, в мен събрана,

пръсна се по цялата Земя.

 

И къс по къс сърцето си събирах,

ала за миг не спрях да съм жена,

дори когато в огъня изгарях,

не спрях да вярвам в теб и в любовта!

 

Затуй сега за същото те моля -

да съхраниш ти вярата си в мен

и от пепелта, що вятърът разпръсна,

фениксът на любовта ти бъде възроден!

© АнеблА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??