24.03.2008 г., 10:04 ч.

*** (Аз помня...) 

  Поезия » Друга
481 0 2
                ***

                “... ние, които нищо нямахме,
                ще ги научим на спокойствие”
                                        Георгиос Сеферис


Аз помня здравите тела,
аз помня здравите души, които
плачеха върху мъртвеца.
Така, навярно, очите им се издължават.
И погледът избистря се и вече е готов
с прибързан, срамежлив възторг
далечината да обхожда.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??