30.03.2024 г., 11:09 ч.  

Аз се научих да чета 

  Поезия
124 3 2

АЗ СЕ НАУЧИХ ДА ЧЕТА

 

... красивото на старостта

е в тайнството – да бъда хрисим,

от мене нищичко в света! –

да знам, че вече не зависи,

 

за всички болчици простил,

душа разгърдил към Всемира,

да пийна – благ, недраг-немил,

на припечето халба бира,

 

да милна своя котарак –

и в парка, литнал в птичи песни,

забравен, бавен, мил дъртак,

да дремна с вчерашния вестник,

 

да знам, че в туй, що предстои,

мен просто няма да ме има –

скован във ледни букаи,

ще хлътна в ледницата-зима,

 

днес гледам благо на света –

и светлинката ми е свята! –

аз се научих да чета

през погледа на добротата.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??