24.11.2012 г., 12:03 ч.

Аз ще тръгна натам 

  Поезия » Любовна
884 0 15

Аз ще тръгна натам


 

 На Гери с милион прегръдки

 

 

Аз ще тръгна натам. Към безкрая, където

полски вятър се вплита между влюбена ръж.

Ще се скрия в пръстта. Ще докосна небето.

До зори ще танцувам с октомврийския дъжд.

 

Ще събирам синчец и безспир ще се смея.

Ще заспивам сред дивна полунощна тъма.

Сто светулки над мен като мънички феи

ще ми пеят до късно, да не бъда сама.

 

Ще открия света, дето граници няма.

Сред простора ще пърхам с посребрени крила.

Ще си скътам мечта сред малинови длани.

Ще отпивам наслада като златна пчела.

 

Аз ще тръгна натам. Към безкрая, където

пеперуди се гонят сред обронена ръж.

Ти ще дойдеш ли с мен да се слеем с небето?

Аз ще бъда дъгата, ти - прохладният дъжд.

 

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??