2.12.2008 г., 12:31 ч.

Аз съм... 

  Поезия » Друга
504 0 2

 

                                           Аз съм…

 

                         Аз съм маймунка, мой човек, маймунка –

                         завързана за шарено синджирче.

                         Подскачам с добросъвестна муцунка

                         подхвърлените лакомства да сбирам.

 

                         Дресирана за нечие удобство

                         под пушека на страсти – димни факли –

                         неистово по сцената се нося –

                         коронен номер в бесовски спектакли.

 

                        За шепа орехи в краката ти се мятам,

                        а орехите, все едно - са празни;

                        и да подскачам – мойта е изпята:

                        За шутовете – шутовски съблазни.

© Пенка Паскалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??