Аз съм…
Аз съм маймунка, мой човек, маймунка –
завързана за шарено синджирче.
Подскачам с добросъвестна муцунка
подхвърлените лакомства да сбирам.
Дресирана за нечие удобство
под пушека на страсти – димни факли –
неистово по сцената се нося –
коронен номер в бесовски спектакли.
За шепа орехи в краката ти се мятам,
а орехите, все едно - са празни;
и да подскачам – мойта е изпята:
За шутовете – шутовски съблазни.
© Пенка Паскалева All rights reserved.