23.11.2011 г., 11:09 ч.

Аз съм само номер 

  Поезия » Друга
696 0 10

Аз съм само номер

 

 

 

 Аз съм само номер!

Поредният  престъпник и злодей,

окован,  с вериги на ръцете

прекрачвам прага на новия си дом.

 Аз съм само номер!

Заличен и забравен за света,

осъден и наказан да живее,  

лишен от своята свобода.

 Аз съм само номер!

С опетнени,  кървави ръце

наранявах и убивах хора,  

за да мога аз да съм добре.

 Аз съм само номер!

В гърдите нося камък,  не сърце,

не познавам що е милост,

безкористно отнемах дъщери  и синове.

 Аз съм само номер!

Приятел ми е съкилийникът до мен,

изпаднах в положение на жертва, 

да се боря,  за да оцелявам всеки ден.

 Аз съм само номер!

На никому ненужен,  сам

разкайвам се за стореното  лошо,

оставям съдник да е  съвестта.

 Аз съм само номер!

Завися от последната дума на съда

и с присъдата, надявам се, ще мога

да изкупя сторената болка и вина!

 

 

© fervor Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??