26.01.2010 г., 23:15 ч.

Аз, ти и то 

  Поезия » Любовна
584 0 0

Душата ми се губи в мрак,
а сърцето ми те търси пак и пак.
Не иска да повярва, че лъжа си ти,
макар да го боли.


То вярва наивно, смутено
и нощем заспива студено.
Под бледите лъчи на далечната Луна,
то вярва, че ще дойдеш в съня.


Уви, сутрин се събужда разбито,
но и този път страда прикрито.
Не пита "Къде си, защо не дойде?",
защото не иска да те предаде.


Слънцето гали ме с топли лъчи,
но този път не светят моите очи.
Вятърът вее ме студен,
но не го усещам, защото студено е и в мен.


Макар да лъжа, че не чувствам, че не ме боли,
сърцето мъничко се свива и започва плахо да тупти,
защото болката впила е зъби и го оковава,
а страхът на никого, никога сили не дава.


И така свършва тази история,
за мен, мъничкото ми сърце и твоята роля.
Оставям те сам с всички тях,
а аз и то живеем в страх.


Да не бъдем отново наранени
и безвъзвратно загубени -
в лабиринт от чувства и лъжи
сме аз, то и ти.

© Ралица Велева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??