15.06.2011 г., 21:34 ч.

Аз за себе си 

  Поезия » Философска
422 0 0

И аз съм като другите, изглежда...

Субект балкански и катил.

На тази тежка мисъл ме навежда

това, че с всички не съм мил...

 

Когато съм от другите разстроен,

не съм способен да простя!

Надавам често и духа си боен,

наместо да си го спестя...

 

О, аз съм горд, понякога презирам!

Обичам или пък мъстя!

Макар че не обичам да позирам,

но отговори не пестя!

 

О, ненапразно е изречено от други:

"Човек за другите е Вълк".

Добър е с тебе, правиш ли услуги...

А искаш ли - му ставаш зъл...

 

Навярно е валидно и за мене

туй, що за другите важи!...

Щом  Завистта чадъра си разпъне -

и в  мен Душата затъжи....

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??