19.04.2017 г., 11:45 ч.

*** 

  Поезия » Друга
627 1 2

Христос Воскресе!

И всеки свещ в ръката си държи,

камбанен звън вестта разнесе

и тихичко молитва си шепти.

Да спрем с кавги, ненавист и обиди

и помежду си все нещо да делим,

човек предимно себе си не види,

затова, един на друг да си простим.

Ще каже някой, как е Бог възкръснал,

къде е и кой го е с очи видял?

А той е в нас, когато зло човек не е допуснал,

че всъщност е Доброто – трябва да е проумял.

 

Мария Попова

© Мария Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??