19.09.2021 г., 9:55 ч.

Баклава 

  Поезия
494 2 8

 

 

      Днес имам рожден ден.

      Обичам си го, затова

      че мама прави баклава –

      сладкиш за мен необикновен.

      Сутрин, обед, на закуска,

      искам все да си я хрускам.

      А пък соса-вкусотия,

      мога цял ден да го пия.

      Тази чудна баклава

      що не взема най-накрая

      /как се прави щом не зная/

      с мойта, малката глава

      да погледам и се уча

      вярвам, че ще се науча

      баклавата как се прави.

      Мама може да добави

      още нещо, а за мен

      всеки ден ще е рожден,

      баклавата като лапам

      нищо, че ще се изцапам.

      С този мой любим сладкиш

      много съм щастлив, я виж.

      Отсега го вече знам –

      като пораста голям

      аз сладкар ще стана.

      На баклава да се наям

      няма да престана.

 

   

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любимите детски лакомства »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??