2.12.2022 г., 18:45 ч.

Балада за вечерните Жени 

  Поезия
193 2 2

... вятър вихри Баховите фуги! – цяла нощ в прогнилия улук,

нощ за всички варненски съпруги да приспят ревнивия съпруг,

да прострат на зимните веранди три легена с дъхаво пране,

да решат във вчерашното сканди кой е Клод Моне и кой Мане,

да си пуснат Моцарт, Григ и Шуберт, и преди децата да приспят,

 

с книжица на своя топъл губер да потънат в по-човечен свят,

и със стиска облачно памуче да отнемат крем и грим – и руж,

бойлера – мъжът ако е включил, да си вземат мил вечерен душ,

нека да трептулка – белолика! – с туй парфюмче с мирис на липи.

Боже мой, Жената е велика! – нека я оставим? – да поспи.

 

2 декемврий 2022 г.

гр. Варна, 18, 40 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Права е Валя, ти боготвориш жената и поезията, която ѝ посвещаваш няма равна на себе си!

    "... нека да трептулка – белолика! – с туй парфюмче с мирис на липи."!!!
  • И друг път съм го казвала - ти вдигаш жената на пиедестал, такова очарователно боготворене не всеки го владее.
Предложения
: ??:??