22.01.2024 г., 8:15 ч.  

Балканджии 

  Поезия » Философска, Гражданска
131 3 2

                                 Балканджии

 

 

Ние тук сме родени на Балканите,

българи, бедни хора но с добра душа.

Едни са на нивите а други на дюкяните,

все в борба за хляба, но не скланяме глава.

 

А на нивата с ралото и пак с кравата

пак браздиме с редове родната земя.

С работа и с пот на чело за примера

на нашите деца, как изкарва се хляба!

 

А кога посегне някой на него, на рода,

ще усети той на българина дългата ръка.

Тя ще се стовари с на боздугана силата,

кога не искаш мира, на ти секира една!

 

И отново над Балканите ще се чуе гласа

на млада певица с песента народна на уста.

За хайдути, буйни момци с пушка в ръка,

отдали живота си за свободата на рода.

 

Само тук ще усетиш на хората душа,

няма да я намериш по другите места.

Ще усетиш ти на българите нрава и духа,

виж историята им, те са на Бога чеда!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??