19.10.2016 г., 11:40 ч.

Балканска дивотия 

  Поезия » Гражданска
327 1 0

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

      Балканска дивотия

 

Насилници и демагози…

Необременени от морал,

пред нас постилат само рози,

а зад гърба ни пръскат кал!..

 

Със клетви и с думи мазни,

омайват хорските уши:

лъжата истински ни блазни,

а истината ни горчи.

 

Не знам зaщо така им вярват,

от глупост или пък от страх.

Те работите тъй докарват,

че прах да няма върху тях!

 

С парите си ни корумпират,

защото трябва да ядем,

А след това ни го завират,

трохите им доде ядем!

 

Каква е тая простотия

във този глупав прост народ.

Туй е Балканска дивотия,

на наш'то минало е плод!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??