БАНАЛНА РАЗВРЪЗКА
Тази нощ някой дойде в моя сън.
Беше вълшебник -
събудих се млада, красива и дръзка.
После за работа бързах,
на устните с цвете разцъфнало.
Внезапно с някакъв дядка
се сблъсках навън.
Човекът си говореше сам -
за убита надежда,
за нещастна старица
и художничка-смърт.
Изчезна цветът.
Стана черно-бял филма.
Изчезна сънят
в прашни декори.
Последва банална,
предизвестена,
до безумие тъпа
житейска развръзка
и... срив.
Зад ъгъла някой във сиво,
закичен с роза красива,
от кикот се пръскаше.
Той беше щастлив.
© Юлияна Всички права запазени