24.12.2022 г., 18:34 ч.

Баницата на Всемира 

  Поезия
216 2 3

БАНИЦАТА НА ВСЕМИРА

 

... когато пукна в самота,
изписал три гори хартия,
от покривите на света
из сънищата ви ще вия,
един проскубан единак,
така и не подвил опашка,
и все така немил-недраг,
из римичките ще се лашкам,
ще бъда тъжен аргонавт,
излязъл си от НЛО-то –
на „Лафка”-та връз някой рафт
да тръкне фиша си от тото,
комични, толкова добри
и толкова красиво светли! –
нима за три торби пари
вървим по цели километри?
пътиках в глетчери чакъл –
крушенец, спрял на Атлантида,
защо изобщо бях дошъл,
защо изобщо ще си ида? –
и – ако някой ден умра,
на масата турете бира!...

 

Бях малка сребърна пара
във баницата на Всемира.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поезия!
  • комични, толкова добри
    и толкова красиво светли! –
    нима за три торби пари
    вървим по цели километри?

    Май така пилеем Божественото време, отредени они веднъж.

    П.П. Тази година паричката се падна у мен
  • Светли празници!
Предложения
: ??:??