3.11.2011 г., 20:34 ч.

Бащин дом 

  Поезия
377 0 0

БАЩИН ДОМ

 

Бащин дом, нежна милувка

в спомен нося вред.

"Малка, спретната къщурка,

с две липи отпред."

 

Тука аз съм се родила.

Първи път видях:

слънце, знание и сила,

обичта познах.

 

Тука с моите сестрички

дружни сме били.

Те и днес са ми добрички

милите сестри.

 

Но години отминаха,

ято отлетя.

Бащина ми родна стряха

спомен стана тя.

 

Бащин дом, нежна милувка

в спомен нося вред.

"Бяла, спретната къщурка,

с две липи отпред."

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??