22.01.2013 г., 20:58 ч.  

Басня за кучето, козата и кучката 

  Поезия » Хумористична
1786 9 28

Не зная как се случи,

нито защо, кога -

едно домашно куче

се влюби във коза.

То бяха серенади,

то бяха куп цветя,

прочувствени балади

и други чудеса.

И ето, че накрая

с модата във крак,

реши горкото куче

да ú предложи брак.

В началото козата,

от женска суета,

приемаше цветята

с усмивка на уста.

Но скоро, много скоро

на гордата коза

любовната история

ужасно доскуча.

Отказа да се среща

с него насаме

и влюби се горещо

в един красив козел.

А нашият приятел

тъгува месец, два,

въздиша и се мята

по подлата коза...

Но, както всеки знае

Съдбата е жена

и често си играе 

с нашите сърца.

Една красива кучка

разходи своя чар

по центъра, из парка

и градския пазар.

И няма да ви кажа, 

каква любовна жар

обхвана наш′то куче,

развихри върл пожар...

И ето я накрая истината гола,

че трябва да си знае всяка жаба гьола...

Каква е тука значи 

поуката от случката,

че кучето е куче,

когато е до кучката!!!

 

© Керанка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??