29.03.2012 г., 19:23 ч.

Басня за обратната страна на Земята (... не е чак - страшно...) 

  Поезия » Пародии
1053 0 4

Тенекиен похлупак подскокна

от котела - пълен с мишки,

търкули се по сокак - надолу,

и това се чу от всички...

Мишчици се втурнаха свободни -

тичаха и после спряха

сред градина и зеленина,

дървета и трева - гора.

А там котаци - стари, млади

се разпяли като птички,

зайчета пък заръмжали,

замучали две лисички.

През клонаците - канарче,

ловко паяжина си преде,

преминава стадо жаби,

вълк се кани да пасе.

Диви тикви на дърво -

кикотят се и си приказват,

нар, качил се на листо,

разказва вицове - смокини пляскат...

Тук се вихри горски пир

и някак чудно се замята.

Дъб отсече, най-подир:

"Ще политне... и змията!"

 

А пък нашите герои - сиви,

разделиха се на групи две,

едни останаха, а други биха

път до родния (к)отель...

И извод има ли - не зная...

Ето - чуден парадокс!!!

Но често губим ли си мярката,

се пръкват жерави... от носорог!?

  

 

© Веселин Динчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Май, има нещо такова. Да! Различно е... Благодаря!
  • Вие да не обменяте опит по словоблудство с един бургазлия?
    Интересно е, но е много различно от твоя стил на писане.
    Онази метафорична загадъчност ми допада...
  • благодаря - много...
  • загуби ли се мярката, става страшно...
    но понякога пък е весело!
    замисли ме твоята басня, Веско!
    поздравления!
Предложения
: ??:??