15.02.2020 г., 15:45 ч.  

Батак плаче 

  Поезия » Друга
288 0 0

 " ...от Батак съм, чичо!"

  („Разказ на едно дете")

                       Иван Вазов

 

 

Къде си тръгнало, дете,

с ръчичка чичо си държиш.

Пред теб мъгла е, не небе!

Къде, къде натам вървиш?!

 

Батак след теб се взира,

разменя злато за сълзи.

Той моли, иска да се върнеш

и чака Бог да му прости.

 

Къде си тръгнало, сираче,

без път, без стряха, без покой!

Батак за тебе още плаче

и пази стъпките ти той.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??