Чака Том - в Родилен дом,
в дрехи втора - употреба.
Бет е бременна - от Том...
тя се мъчи - с трето бебе!
Бет не бива... да крещи -
Може Том да разтревожи!
Хапе устни... и мълчи -
Няма днес да се изложи!
Пъшка тихо... с таза тя!
Иска бедното си Чедо!
То е... нейната Мечта!
Бет напъва се... за Него!
Том отвън е... без пари...
и естествено без рози.
С Бет са бедни... и добри...
Токът много ги тормози!
Том край входната врата
е в ръка с букетче здравец!
Бет е негова... Съдба!
Днес родила е - Красавец!
И Бет прегръща своя Том!
С длан сълзИте му изтрива!
Гордо - с вехтия балтон
Том момчето си... завива!
....
Том и Бет и днес са низши
със оскъдните... заплати.
Но край бедното огнище,
те - с децата са... Богати!
© Yuri Yovev Всички права запазени