29.08.2019 г., 16:09 ч.

Бедният 

  Поезия » Гражданска
428 0 0

Гладува пенсионер беден, отчаян,

той получава пенсия минимална.

Гледаме го колко е окаян,

гледаме го, че е душа страдална,

но, уви, мнозина от нас

не проявяват капчица състрадание,

оставят го в тежък час,

на парите сал обръщат внимание,

а казано е ближния да обичат,

но на сигурна смърт го обричат*.

__________________________________

*Според християнската етика ближен е всеки човек и когато наистина е в беда, трябва да му помогнем (притчата на Христос за добрия самарянин, самаряните били врагове на юдеите, но въпреки това самарянинът помогнал на нуждаещия се юдей). Проблемът е в това, че мнозина вярващи забравят неволно за тези неща.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??