Бедният Поет
Бедният поет хареса си една жена,
красива, нежна,умна, интелигентна.
Уж харесала го бе и самата тя,
избрала него между мнозина.
Влюбен бе той,носеше и цветя,
красиви рози,цветя на Любовта!
Прекрасни стихове написа той за нея,
четеше и ги с чуство до късно вечерта.
Но тя с чувствата му се подигра,
бил беден поет,нямал той пара',
Тя богата била,ходила в чужбина,
а той имал само една стара кола.
Взе стиховете си той под ръка,
тъжен си тръгна,с наведена глава.
Търсеше но не намери Любовта,
тя отиде при друг с много пара'!
А може би го чака другаде Любовта,
там някъде скрита зад ъгъла, сама!
Загуби той една жена но не вярата,
че има го най-красивото чуство на света!
© Валентин Миленов Всички права запазени