Ти идваш човече в моята страна,
с любима жена и деца, със сестра.
И народа български те приема с топлота,
с протегната ръка, една човешка доброта.
Ти идваш, избягали сте от жестоката война,
в земите наши български, търсите подкрепа.
Ние сме добри българите, ще ви я дадем,
защото сме Човеци с вас ще се съберем.
Той българинът винаги е помагал в беда,
ще подаде отново своята напукана ръка.
Ще раздели той своя последен хляб на две,
да има за теб бежанецо и за твоето малко дете.
Ти ще поживееш в нашата красива страна,
ще усетиш от обикновенните хора доброта.
Ще мине време, ще свърши тази жестока война,
ти и твоите близки ще се завърнете в родината.
Разкажи за народа български в твоята страна,
за красотата на България и хората ѝ с добра душа.
Недей човече да забравяш на българина помощта,
и се моли на Бог никога вече да няма война!
© Валентин Миленов Всички права запазени