16.02.2010 г., 20:31 ч.

Бели кокичета 

  Поезия » Бели стихове
974 0 1

Бели кокичета

 

Слушала съм аз отдавна,

още в стари времена,

имало река, сред нея остров с бели, целебни кокичета.

Греда свързвала острова с брега.

Силно течение минавало под гредата.

Който не можел да мине по гредата,

силното течение го отнасяло далече от острова.

 

Веднъж минавах по край това място на реката,

където гредата свързваше острова с брега.

Реших да отида до целебния остров.

Болеше ме.

Минах сполучливо по гредата.

Стигайки отсрещния бряг,

останах очарована от красотата на кокичетата.

Забравяйки в момента болката си,

реших, че друг някой може повече да го боли,

че тези кокичета може би на друг са по-нужни.

Върнах се на брега

не взела от целебното свойство  на кокичета,

но почувствала  силата им.

Благодарна съм!

 

                                                                                              (23.02.1992)

© Величка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??