1.06.2010 г., 9:52 ч.

Бели рози 

  Поезия » Друга
1794 0 14

Бели   рози

 

Тези   бели ли  са?

Като  желания сакрални.

Май на  рози замириса

във  мечтите ти  печални.

 

Защо ли са ти бели?

Езическият  култ е клада.

Обич от стрелките спрели

горест е, а не награда.

 

Бели,  но са като острие,

а пък, всъщност, рози,

но  бодлите  им  прие

във  сърцето  свое този.

 

Кой ли пък по рози бели?...

и нощта със лунния харман,

под звездите поглед свели,

си  остана  неразбран.

 

 

 

ЕТ  МАЧИБО 2010

© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??