И тук, както във всеки кабинет,
портрет на Левски или Ботев има.
И шефът - тарикат и стар хитрец,
ги подновява стриктно през година.
Още в началото на всеки ден,
той към портрета погледа си вдига,
от работа съвсем не притеснен,
на образа като хашлак му смига...
Небрежно в тишината прави кръст -
и днес късметът с него да остане!...
Почесва нос със малкия си пръст -
с каква ли далавера да се хване?...
Набира номер в своя телефон
и гърбом към портрета се обръща,
офертата предлага тихо щом,
отсреща някой кратко му отвръща.
Те уговарят се с шифрован код
(ми знаем - дебнат службите ни, значи!...)
И казва на портрета: "В тоз живот
без далаверка няма начин, братче!..."
Във края на напрегнатия ден,
с портрета се сбогува най-учтиво...
Прибира се щастливо уморен.
И утре далаверка се открива!...
- - -
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
НЕКА ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА И ЛЮБОВТА ВИНАГИ БЪДАТ С НАС!
© Роберт Всички права запазени