4.05.2018 г., 0:17 ч.

Без име 

  Поезия » Друга
544 0 0

 

Без име и време
несбъдната радост
политнала птица
напусна домът ни,
в склона небесен
грейна звездица!

Пристъпям към нея
в сънят си унесен,
целувам я с устни,
пея и песен, нежно
с дланите милвам
детска къдрица.

Прилично на Йова
в библейската притча
на святата вяра
открехнах вратата,
под сурдинка през нея
Господнята милост
да влезне на пръсти
и дните ни бъдни
в светлина да покръсти!


02. 05. 2018 г.

 

© Todor Nikolov Всички права запазени

И разказа ми ангел небесен,
как по пътя от тука към рая
утешило си странник със песен
и съзите си дало на облаче бяло
две овошки нощес в розов цвят
да разцъфнат у дома ни за мама!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??