30.12.2009 г., 22:57 ч.

Без излишен товар 

  Поезия » Друга
539 0 0

Живеем със мисъл за своята важност -
велики сме, честни, единствени. Не!
Огромна заблуда! Невежество пълно!
Наивност и вяра на малко дете!

Един дядо стар, преди да премине
през прага на своите деветдесет години,
отвори очите ми с фраза една:
"Мария, помни - всичко е суета!"

Тогава бях млада, на двайсет години.
И тази му мъдрост край мен само мина,
но днес вече чувам го истински ясно
и вярвам му и го разбирам прекрасно!

Живея спокойно, веднъж осъзнала,
че всичко в нюанси е - черно и бяло,
но има и още безброй цветове -
прекрасни са и ме допълват добре!

Приемам се просто, каквато - такава!
А гордост и завист зад гърба си оставям.
Така ми е леко - по пътя си крача,
без тежък товар на гърба си да влача!

© Мария Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??