О, драконе земя, о, жрицо,
защо задържаш полетът на птиците,
защо възпираш всеки миг
и вплиташ го в лъжовни мрежи.
Защо убиваш си децата,
родени в твоите недра
и ги наказваш с тромави вериги,
да бъдат с вързани крила.
Защо мечтите полетели,
обрулваш с буреносни ветрове,
защо прекършваш и надеждите,
тъй млади за смъртта и те.
Защо в своето зачатие
прокле ти своето дете
и полетът, единственото щастие
с раждането му отне.
© Светла Димитрова Всички права запазени
Весо, в оригинала имаше едно "със" накрая, ама и аз се чудя защо го махнах