21.09.2021 г., 22:15 ч.  

Обич без окови 

  Поезия
430 1 3

Сред полето нежно цвете

мигом щом откриеш ти,

наслади се на късмета

и със обич го пази.

 

И ако отвърне с обич,

щастие е без лимит

и всемирът е чудесен,

в цветни краски е обвит.

 

Но оставяй му пространство,

нека диша свобода,

че от обич прекалена

ще се стегне таз душа...

 

И тогава ще потърси

свежа глътка и живот

без обсебване и тежест

и без златния хомот.

 

А когато е свободна

и любов е – не игра,

даже да реши да тръгне,

ще се върне пак сама.

 

Че насила нямат смисъл

и прекрасните неща,

щастие е невъзможно,

щом в окови е духа...

© Ивайло Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "щастие е невъзможно,
    щом в окови е духа..."
    Хареса ми
  • "Че насила нямат смисъл
    и прекрасните неща," - всичко срещу естеството на природата е безмислено търсене, но и търсенето има смисъл на определен етап
Предложения
: ??:??