3.06.2006 г., 10:43 ч.

Без памет и без разум 

  Поезия
661 0 1
 

За безумни -
безумната любов
стъпкала с крака
всеки Разум
долу! В калта!
За таз любов
присъда тежка
дават днес -
затвор до сто години
или Самота!
Когато отвориш
прозореца южен,
погледни надолу,
където бях
и вече не съм аз.
Не си спомняй!
Живей
без Памет
и без Разум!
Още сто години -
- Самота!
Знай,
че някъде далече,
може би
зад девет планини
Самотник
има там
- не е мъж,
нито пък жена!
Който със тебе
ще гледа надолу
или пък нагоре,
с погледа влажен
отново ще пита
Защо?

24.3.1996

© Александър Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??