21.11.2019 г., 11:16 ч.  

..."без сърце" най-силно се обича... 

  Поезия » Друга
677 7 14

Късно слънце раните си ближе,
вятър тънка паяжинка мята,
златни листи есен да наниже,
да накити празнично земята.

Иде зимен годеник разюбен,
носи бяла булчинска одежда.
Лунен пръстен и копнеж погубен.
В лед скована момина надежда.

С полед остър, смръщен, ядовито,
ще погледне. Хубостта девича...
Може би ще трепне жаловито,
"без сърце" най-силно се обича...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??