8.02.2011 г., 16:32 ч.

Без теб 

  Поезия » Философска
613 0 1

" Без теб "

Когато те няма до мен,
слънцето тук не изгрява,
само вятър студен
в душата ми пустош навява.

Из празните улици скитам,
крия се в тъмни квартири,
останал без сила, залитам,
търсейки твоите дири.

Замръзналите си вени
аз стоплям с хладна стомана
и в мене отеква студен
злокобният звън на камбана.

Кървейки, се блъскам в стените -
пазачи на наш'та тъга,
не ще ги съборят сълзите,
а може би само смъртта...

*                        *                        *

Когато идва нов ден,
сърцето ми в пропаст залязва
и всеки дъх вледенен
да живея без теб ме наказва...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато идва нов ден,
    сърцето ми в пропаст залязва
    и всеки дъх вледенен
    да живея без теб ме наказва...

    Само човек с нежна, поетична душа може да пише такива чувствени и искрени стихове...
    Сърдечни поздрави!
Предложения
: ??:??