24.06.2011 г., 16:12 ч.

Без теб 

  Поезия
600 0 4

Ако някога си тръгнеш ненадейно,

на прага няма да ме видиш да заплача,

ще се усмихна, ще помахам за последно,

а ти ще кажеш: "Сбогом!" - и ще се изгубиш в здрача!

 

От мене няма ти да чуеш клетвите прощални,

молби, закани и хилядите женски драми!

Ще има само спомени, въздишки, възклицания,

без сълзи, мъки, отчаяния!

 

И ти навярно ще си кажеш: "Силна е, отново!

Ще ме забрави, ще ме надживее и готово!"

... ах, любими, на думи тъй е лесно

да забравим, да изтрием, да замести

 

Ще ти махам, докато ръката отмалее,

ще се смея във захлас,

тайно ще се моля и без теб сърцето ми да оцелее,

а на теб ще казвам ведро: "На добър час!"

© Веселка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??