Без теб ще опустее моят свят,
без твоите слова ще оглушея,
ще търся обич, сякаш прося хляб
и сили ще ми трябват да живея!
Ще бъда като малкото дете
изгубило се в сенките на мрака,
ще взирам поглед в нощното небе,
а сутрин до вратата ще те чакам!
Ще стана птица с мънички крила,
през всички бури смело ще прелитам,
ще тръгна по широката земя,
за теб, Любов, навсякъде ще питам!
© Руми Всички права запазени
Красива творба! Хареса ми!