Пада тихо живота в краката ти
и те моли за глътка любов,
не е милост, а кръст е съдбата ти,
а денят си остава суров.
Как да търсиш житейската истина
в категория „несправедлив“ -
за да сгрееш душата наистина
Не търси параграф, норматив.
Виж, животът на тебе помоли се
без значение крив или прав...
Даже хлябът пресъхнал опита се
да преглътне човешкия нрав.
Без значение вчера... отплатата
е да имаш отвътре покой.
Прегърни си живота... разплатата
ще остане в калта след порой.
Без значение утре... Успял ли си
днес, да чуеш, че птицата пее
в тази битка отдавна спечелил си
и живота любов ще засее!