14.06.2020 г., 8:53 ч.

Бездоказателствено 

  Поезия » Любовна
735 1 2

Ако само за миг ме повикаш по име и аз премълча,

не откъсвай сърцето си, викай ме тихо –

още няколко мига да бъда сама.

 

Ако само за миг ме докоснеш и почувстваш друга жена,

не откъсвай сърцето си, докосвай ме нежно –

още няколко мига да бъда тя.

 

Ако само за миг ме погледнеш и видиш призрачна далечина,

не откъсвай сърцето си, гледай ме дълго –

още няколко мига да повървя.

 

Дай ми минути, не часове,

дай ми години, не вечност –

да бъда себе си в тебе поне

без доказателство, че те обичам.

© Велина Караиванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??